31 Temmuz 2010 Cumartesi

EMS YÖNTEMİ VE UYGULANIŞI





EMS Yöntemi İle Koliform Tayini
100ml’lik erlene 90ml seyreltik su 10 gr peynir koyuldu ve iyice ezilerek homojenbir görünüm elde edilir. Daha sonra bu örnekten 1 ml alınarak önceden hazırlanmış 9 ml’lik LST içine koyulur. Bu işlem 3 kez ayrı ayrı yapılır ve bu üç LST’den 1/10, 1/100, 1/1000’lik dilüsyonlar yapılır. Hazırlanan bu dilüsyonlar 48 saatlik inkübasyona bırakılır.24 saatlik inkübasyon sonunda gaz çıkışı olan tüplerden seçilerek EC broth besiyerine ekim yapılır ve 24 saatlik inkübasyona bırakıldı.24 saatlik inkübasyon sonunda gaz çıkışı olan tüplerden alınarak EMB agara ekim yapılrı ve 24 saatlik inkübasyona bırakılır. 24saat sonunda eğer E.coli varsa yeşil röfle şeklinde görülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder