31 Temmuz 2010 Cumartesi

ELMA DAN GELEN SAĞLIK:)

ELMA MUCİZESİ


Prostat ve akciğer kanseri riskini azalttığı araştırmalarla desteklenen elma birçok meyve gibi yüksek miktarda C vitaminineeşdeğer olan fenolik bileşenler ve kanser riskini ve DNA hasarını azaltan değerli antioksidanlar içermektedir. Aynı zamanda zengin lif içeriği kalın bağırsak faaliyetlerine yardımcı olmasının yanında kalp hastalıklarında, kilo vermede ve kolesterolün kontrolünde etkilidir. Elmanın içeriğindeki bazı kimyasallar Parkinsonizm ve Alzheimer gibi beyin hastalıkları konusunda da koruyucudur. Çünkü taze elmada bulunan bazı antioksidanlar, beyin hücrelerini oksidatif stresten kaynaklanan nörotoksiditeden korumaktadır. Kabuklu yenmesi daha yararlıdır.

Verdiği enerji 100 gramda 54 kaloridir ve bu enerji yağdan değil, meyve şekeri ve organizma tarafından ağır olarak sindirilen şekerden gelmektedir. Sonuç olarak elmanın besleyici özelliği, bu meyveyi özellikle spor yapanlar için vazgeçilmez yapar. Gerçekten de fiziksel aktiviteler çerçevesinde elmanın içeriğindekiler spor öncesinde, sırasında ve sonrasında organizma üzerinde pozitif etkiler yaratır.Ayrıca;

Ortasına biraz marmelat ekleyip fırında pişirildiğinde, özellikle rejim yapanların tatlı yeme arzusunu giderir

İngiltere'deki Milli Kanser ve tıp Araştır-ma Merkezi'nin 77 yıl vesüren her gün elma yeme alışkan-lığı olan 2 bin kişiyi kapsayan araştırmas elmanın önemli faydasını gözler önüne serdi.British Medical Journal adlı tıp dergisin-de yayınlanan araştırma sonuçlarına görehergün başta elma olmak üzere taze meyveyeme alışkanlığı olanlarda inme (felç) riskiböyle bir alışkanlığı bulunmayanlara oranlayüzde 32 az.Elma yatmadan önce yenirse dişlerin beyaz kalmasını sağlar ve ayrıca yatıştırıcı etkisinden dolayı uykuyu kolaylaştırır, baş ağrısına iyi gelir.

İçinde bulunan mineral tuzlar sayesinde idrar sökücü ve kanı temizleyici özelliğivardır. Ayrıca ürik asite ve romatizmalara karşı güçlendiricidir.

Elma nefesi rahatlatır! İngiliz tıp dergisi Tho-rax'da yayınlanan bir çalışma, haftada en az beş Elma yiyenlerin daha kolay nefes aldığını göstermektedir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder