Deneyin Adı:Refraktometre Analizleri
Deneyin Amacı: Farklı Gıdaların Kırılma İndislerinin Ölçülmesi
Kullanılan Malzemeler: Abbe Refraktometresi, El Refraktometresi, Salça, Portakal, Şeker,
Deneyin Yapılışı: Abbe Refraktometresine saf su koyuldu.(Cihaz ışığını güneşten aldığı için camın önüne getirildi) ve cihazdan okuma yapıldı. Bu işlem salça için de yapıldı salçanın suyu bir tülbentte sıkılarak alındı. Aynı işlem portakal suyu içinde tekrarlandı. Portakal suyu için deney el refraktometresi kullanılarak da yapıldı.
Deneyin Amacı: Farklı Gıdaların Kırılma İndislerinin Ölçülmesi
Kullanılan Malzemeler: Abbe Refraktometresi, El Refraktometresi, Salça, Portakal, Şeker,
Deneyin Yapılışı: Abbe Refraktometresine saf su koyuldu.(Cihaz ışığını güneşten aldığı için camın önüne getirildi) ve cihazdan okuma yapıldı. Bu işlem salça için de yapıldı salçanın suyu bir tülbentte sıkılarak alındı. Aynı işlem portakal suyu içinde tekrarlandı. Portakal suyu için deney el refraktometresi kullanılarak da yapıldı.
El refraktometresi
Abbe refraktometresi:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder