31 Temmuz 2010 Cumartesi
REÇELDE MEYVE ORANI
a)Deneyin Yapılışı
Net ağırlığı 500 g a kadar olan reçel numunelerinden içeriğin tamamı 500 g den fazla olan numunelerde ise iyice karıştırılarak 500 g numune alınır. Örnek 1 litrelik behere aktarılır. Üzerinde reçel ağırlığı kadar damıtık su ilave edilerek meyve parçaları zedelenmeyecek şekilde karıştırılır. Karışım 5 dakika beklemeye bırakılır.Bu sürenin sonunda karışım gözenek açıklığı 1mm olan elekten süzülür.5 dakika sonra elek üzrindeki madde miktarı tartılır.(M2)
b)Hesaplamalar
Meyve oranı(%)=(M2*F)*100/M1
M1= Deney için alınan numune miktarı
M2= elek üzerindeki numune miktarı
F=Düzeltme faktörü (vişne,çilek,kayısı, erik için 105; ayva için 0,9)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder