EMS Yöntemi İle Koliform Tayini:100ml’lik erlene 90ml seyreltik su 10 gr beyaz peynir koyuldu ve iyice ezilerek homojenbir görünüm elde edilir. Daha sonra bu örnekten 1 ml alınarak önceden hazırlanmış 9 ml’lik LST içine koyulur. Bu işlem 3 kez ayrı ayrı yapılır ve bu üç LST’den 1/10, 1/100, 1/1000’lik dilüsyonlar yapılır. Hazırlanan bu dilüsyonlar 48 saatlik inkübasyona bırakılır.
24 saatlik inkübasyon sonunda gaz çıkışı olan tüplerden seçilerek EC broth besiyerine ekim yapılır(En muhtemel sayı 93 bulundu) ve 24 saatlik inkübasyona bırakıldı.
24 saatlik inkübasyon sonunda gaz çıkışı olan tüplerden alınarak EMB agara ekim yapılrı ve 24 saatlik inkübasyona bırakılır. 24saat sonunda eğer E.coli varsa aşağıdaki şekildeki gibi görülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder