Deneyin Amacı:Makarnadaki kalitenin belirlenmesi
Deneyin Yapılışı:Dört çeşit makarnanın her biri için ;1000 ml lik mezür içine 25 g makarnanın üzerini kaplıyacağından emin olduğumuz 700ml su ekledik ve üzerine 25 gr kuru makarna eklenip hacim artışı kaydedildi(V1).Aynı işlem suya geçen madde miktarı deneyinden kalan dört makarnanın her biri içinde yapılarak hacim artışı kaydedildi(V2).
Deneyin Sonucu:Makarnada hacim artışı(%)=(V2-V1)*100/V1
Formülü ile bulundu.
Deneyin Yapılışı:Dört çeşit makarnanın her biri için ;1000 ml lik mezür içine 25 g makarnanın üzerini kaplıyacağından emin olduğumuz 700ml su ekledik ve üzerine 25 gr kuru makarna eklenip hacim artışı kaydedildi(V1).Aynı işlem suya geçen madde miktarı deneyinden kalan dört makarnanın her biri içinde yapılarak hacim artışı kaydedildi(V2).
Deneyin Sonucu:Makarnada hacim artışı(%)=(V2-V1)*100/V1
Formülü ile bulundu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder