6 Ağustos 2010 Cuma

AYRAN

Ayran üretimi: Süt ayran bölümüne gelmeden önce yoğurttaki gibi pastörize olur ancak pastörizasyonda evaparosyon işlemi yoktur. Ayran bölümüne gelen sütün kuru maddesi % 6,5- 7’dir. 52 oC’ de ayran bölümüne gelen sütün sıcaklığı 88- 90 o C’ ye çıkarılır. Sütün sıcaklığı 88- 90 oC’yi gördükten sonra 43 oC’ ye getirilir ve ayran kültürü katılır. Oluşan pıhtının pH’ ı 4,6 ‘ya düşünce pıhtı kırılır. Pıhtı kırıldıktan sonra 7- 8 saat soğutulur ve ayran makinesi ile dolum yapılır. Paketlenen ayranlar soğukta depolanır. Ayranın son pH’ ı 4,2’dir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder